Coaching methode

ingewikkeld
overzicht
een andere kijk
Coaching Methode:

Door opvoeding, scholing, cultuur, ervaringen etc. krijgt een mens een bepaalde kijk op het leven en zijn/haar situatie.
Zo gaat dat meestal en daar is niets mis mee zolang je er gelukkig mee bent en je leven naar tevredenheid kunt leven.
Je hoort vaak uitspraken als "zo zie ik het nu eenmaal" in dat soort situaties.

Jammer genoeg maakt een mens ook dingen mee die ineens heel ingewikkeld of pijnlijk zijn en je wereldbeeld behoorlijk op de kop zetten. 
Het kan dan heel nuttig zijn om te leren begrijpen dat je ook op heel andere manier naar de situatie kunt kijken en er op een heel andere manier mee om kunt gaan. `Heel anders dan toen je vaak zie: "zo zie ik het nu eenmaal".
Als het je lukt om anders naar je situatie te kijken en er anders mee om te gaan is het resultaat van een moeilijke periode in je leven vaak een verrijking.

Vaak blijven problemen ingewikkeld omdat je er steeds van dezelfde kant tegen aan kijkt, een probleem wordt zo een plat plaatje dat kennelijk niet veranderd kan worden.

Ik leer je op een aantal andere manieren tegen zaken aan te kijken zodat:
"zo zie ik het nu eenmaal" en  "ik ben nu eenmaal zo" omgevormd kunnen worden in:
"ik kies er voor om er zo naar te kijken" en "ik kies er voor om op deze (andere) manier gelukkig te zijn met mezelf en mijn leven".

De plaatjes hierboven zijn een eenvoudige uitleg: een ingewikkelde situatie wordt veel overzichtelijker door andere standpunten in te nemen en vervolgens keuzes te maken..

Natuurlijk zijn dit soort plaatjes veel eenvoudiger te begrijpen dan echte moeilijke perioden in een mensenleven maar de plaatjes helpen een beetje.

Mijn methode van coaching  is samen met jou te zoeken naar manieren waarop jij naar een moeilijke situatie kan kijken, waardoor je begrip en overzicht krijgt en daarna keuzes kan maken. 

Die keuzes ook echt doorzetten is vaak een taai proces waarin ik je kan helpen om door te zetten totdat je je een stuk gelukkiger voelt.

De methode zelf is ontleend aan cognitieve gedragstherapie.
een standpunt
overzicht
een ander standpunt
Share by: